DOPINGUJU SE
Legendarni trener zaprepastio sve: NBA igrači se drogiraju!

FOTO: Sport.ba.

Legendarni NBA trener, George Karl, nedavno je napisao knjigu i u njoj otkrio mnogo zanimljivih stvari iz najjače lige svijeta.

Legendarni NBA trener, George Karl, nedavno je napisao knjigu i u njoj otkrio mnogo zanimljivih stvari iz najjače lige svijeta. Tako između ostalog tvrdi kako se mnogi košarkaši u NBA ligi zapravo dopinguju.

“U NBA je program za testiranje još bolji nego u NFL-u ili MLB-u. Ipak, i dalje imamo problem s drogom, doduše nešto drugačiji nego prije 30 godina. Ovaj problem me muči više nego kad su glupani upadali u nevolje zbog ‘rekreativnih’ droga. Ja govorim o sredstvima koja pomjeraju granice tijela, poput steroida, hormona rasta… Očigledno je da se pojedini igrači dopinguju”, napisao je Karl, a zatim to i obrazložio: “Kako stare, a sve su mršaviji i spremniji!? Kako se oporavljaju od povreda tako brzo? Zašto idu u Njemačku između dvije sezone? Sumnjam da idu zbog kiselog kupusa. Mislim da su razlog njihovog putovanja preparati koje imaju u Evropi, a teži su za otkrivanje na testu. Nažalost, testiranje na drogu je uvijek za nekoliko koraka iza skrivanja onih koji je konzumiraju. Lance Armstrong nikad nije pao na doping testu. Mislim da želimo najbolje sportiste, a ne najveće i najbogatije prevarante koji zapošljavaju najbolje naučnike. Ipak, nemam rješenje za taj problem”.

“Bijesni George: Mojih 40 godina preživljavanja sa NBA divama, generalnim menadžerima koji nemaju pojma i lošom selekcijom šuta” je cijeli naziv knjige Georga Karla koja bi trebalo da se pojavi u prodaji početkom sljedeće godine prenosi ”Sport.ba”.

Iz nje je još ranije izdvojen dio u kome Karl kritikuje svog bivšeg igrača Carmela Anthonyja iz perioda dok su sarađivali u Denver Nuggetsima.


Tehnička obrada: InfoZona


Loading...